Tourtocht op 1e paasdag (Het hazenpad)

2007
04.08

Erik op het hazenpadIets later dan gepland zijn we op eerste paasdag van start gegaan met de tourtocht het Hazenpad. Vanwege het schitterende weer hadden we besloten een hele speciale route te gaan doen. Als warming-up zij we naar het station van Haren gereden, waar we op de trein zijn gestapt naar Beilen. In Beilen hebben we de GPS-fietsroute Dwingeloo gevolgd van Staatsbosbeheer. Na een relatief saai stuk door de weilanden te hebben gereden (met tegenwind), vonden we dat we een kleine beloning hadden verdiend.

het relatief saaie deel van de route

In het restaurant van camping Boszicht hebben we ons zelf beloond met Cornetto’s. De prachtige paasboom van de camping, deed mij denken aan Pasen van vroeger. Toen ik nog met knikkers speelde, hadden we thuis ook zo’n geval.

paasboom van camping Boszicht

Na de traktatie van de maag, werden we getrakeerd op de mooiste natuurlandschappen in nationaalpark Dwingelderveld. Omdat deze schoonheid niet te beschrijven is, heb ik getracht hier een aantal foto’s van te maken.

Dwingelderveld

schapen op het Dwingelderveld

Marloes kiest het hazenpad

In totaal hebben we (Erik op de step en Marloes op de fiets) 60 km gereden, waarvan het overgrote deel absoluut de moeite waard was. Hier komen we zeker nog wel een keer terug!

een pad naar Beilen

Waarom ik deze route het hazenpad noem? Het antwoord is heel flauw: Omdat het Pasen was en omdat we over een aantal we heel smalle paadjes door het bos reden.

Tags: , ,

Your Reply


Poepe