Stepcross Almere

2007
04.14

banner stepcross Almere
Zaterdag 14 april organiseerde Stepgroep Almere een stepcross in het Kotterbos. Dit was de eerste wedstrijd van de NAF cup 2007.  Ook vanuit stepclub Green White Feet werd er aan de Stepcross meegedaan en niet onverdienstelijk.  Met twee deelnemers hebben we de 8e en 9e plaats gehaald en daarmee 37 punten verdiend voor de NAF teamcompetitie. Alleen Twente (61 punten met 4 deelnemers) en Gelderland (39 punten met 3 deelnemers) wisten als team meer punten te verdienen.

De grote winnaars in de senioren klasse waren René Elzinga bij de heren en Wenda Zuiddam bij de dames. Zij waren vorig jaar, in de eerste stepcross van Almere, ook 1e in hun klasse. Behalve de winnaars had de wedstrijd nog een andere overeenkomst met de stepcross van 10 juni vorig jaar: Het was weer tropisch warm.

Op de NAF website kun je de volledige uitslag van de cross bekijken. Klik hier om naar de uitslag te gaan.

Stepcross 2007 start

In tegenstelling tot vorig jaar was ik dit jaar niet op een cross-country step, maar op een gewone Kickbike gekomen. Ik hoopte dat ik op het afvalt gedeelte (30%) van het parcours, meer snelheid te kunnen maken. Het off-road parcours was nog wat hobbeliger dan vorig jaar dus ik werd volledig door elkaar geschut. Op verschillende momenten gedurende de wedstrijd verwachte ik dat mijn step het zou begeven, maar dat is niet gebeurd. Volgend jaar toch maar weer op de cross-country step!

stepcross 2007 fietspad

Op het parcours bevind zich een bocht vlak van een afdaling, in deze bocht gingen vorig jaar al verschillende steppers onderuit. Dit jaar kon Martin het niet laten hier de grond van dicht bij te bestuderen, wat hem een pijnlijke schouder heeft opgeleverd.

Stepcross 2006 offroad

De bovenstaande foto is gemaakt tijdens de stepcross in 2006.

One Response to “Stepcross Almere”

 1. Gerard Wessels schreef:

  De foto’s, die ik bij de stepcross in Almere heb gemaakt, staan op:
  http://www.picturetrail.com/gwessels

  Als iemand een foto in hoge resolutie wil hebben, laat het even weten. Dan stuur ik die per mail.

  Groeten,
  Gerard Wessels
  (Kampen)

Your Reply


Poepe