Stepclinic op het TT-circuit van Assen.

2007
09.15

Stepclinic Assen Donderdagmiddag heb ik samen met Gerben en Thijza van de NAF een stepclinic gegeven op de Veilig Verkeer Nederland dag. Op deze dag werden 300 bassisschoolscholieren bewust gemaakt van verkeersveiligheidsaspecten. Er waren in totaal 11 verschillende onderdelen, waar de stepclinic één van was. Zo was er een onderdeel met ambulance, de dode hoek van een bus, snelheid en remweg inschatten van een voertuig, Tai-bo, mountainbiken, slippen, brandweer, film, pitstop, enz. Op de website van het TT-circuit staat een uitgebreid verslag van de verschillende onderdelen. Klik hier om naar dit artikel te surfen.

Een klas had voor elk onderdeel 10 minuten. Het fluitsignaal was het teken om naar het volgende onderdeel te gaan. Bij de stepclinic werd een klas opgedeeld in twee groepen. De ene groep ging bij Thijza op het circuit verschillende ministeps uitproberen en andere groep bij mij en Gerben de verschillende grote steps.  Na 5 minuten verwisselden de groepen van circuit. Na een korte uitleg over remmen en verkeersdrempels konden de kinderen zelf over het circuit steppen. Het circuit bestond uit een verkeersdrempel een slalombaan met pionnetjes een lang recht stuk waar je flink snelheid kan maken en een hindernisbaan van strobalen.

De bedoeling was om aan te tonen dat een autoped met grote wielen veiliger is dan eentje met kleine wielen. Daarnaast natuurlijk ook om de stepsport te promoten en de kinderen een leuke tijd te geven. In dat laatste zijn we in ieder geval zeker geslaagd. 

Stepclinic Assen

P.S.  Ik heb ook nog even van de gelegenheid gebuik gemaakt om met mijn step een rondje over het circuit te maken. 

Your Reply


Poepe