Enthousiaste deelnemers bij de eerste opstepdag

2007
03.17

opstepdag
Op zaterdag 17 maart werd de eerste landelijke opstepdag georganiseerd. Op 50 locaties in Nederland kon er kennis gemaakt worden met de step(sport). In Groningen werd de opstepdag georganiseerd door stepteam Green White Feet.

Van tien uur ‘s ochtends tot half zes ‘s middags werd er deelgenomen aan de step try-out.Verspreid over de dag hebben vijfentwintig mensen een tocht gemaakt met de step. Omdat reacties van de deelnemers erg positief waren, hopen we bij het volgende stepevenement op meer deelnemers. “Dit is veel leuker dan ik gedacht had!” “Goh, dit is totaal anders dan de step die ik als kind had.” zijn enkele reacties van deelnemers. Een aantal deelnemers konden er geen genoeg van krijgen en hebben een tweede steptocht gemaakt.

Leuk was het, dat er een gevarieerd publiek aan de opstepdag deelnam: Van een groep sportieve twintigers uit de stad tot een groep huisvrouwen uit Nijmegen. Een gepensioneerd stel uit Haren die samen met hun hond steptochtje gemaakt hebben en een actieve moeder en dochter uit Usquert. Een grote verassing was, dat Jaap Nienhuis, de weerman van RTV-Noord, voor de opname van het weer is langs gekomen en ook een stukje gestept heeft.

opstepdaghond Martin Drempel

De hele dag is probleemloos verlopen en er is niemand geblesseerd geraakt met steppen, al kan het zijn dat een aantal deelnemers de volgende dag spierpijn heeft gekregen. In de toekomst hopen we nog bij veel meer mensen spierpijn te veroorzaken.

Speciale dank aan: Outdoor International voor het kosteloos beschikbaar stellen van 15 steps, de Nederlandse Autoped Federatie voor o.a. de formule en de ondersteuning en Quick ’n Tasty voor de locatie

3 Responses to “Enthousiaste deelnemers bij de eerste opstepdag”

  1. […] Ook in 2008 wordt er weer een op-step-dag georganiseerd. […]

  2. Hieke de Graaf-Jongejan schreef:

    lijkt leuk-vroeger geen step gehad

  3. […] In het verslag van de op-step-dag 2007 kun meer lezen over de eerste opstepdag in Groningen. […]

Your Reply


Poepe