7 reacties

 1. Erik, gefeliciteerd.
  Ik stond voor de start naast je en je hebt toen even mijn step vastgehouden toen ik mijn veter moest vast maken.
  Hoe laat was je binnen? Is je GPS nog heel? Ga je volgend jaar weer?
  Volgend jaar ben ik van plan in Wijk bij Duurstede een lange tocht te organiseren die ook als voorbereiding kan dienen voor de Elfstedentocht.
  Mooie site hebben jullie.
  Tot ziens

  Rick

  Beste Rick,

  Nee, mijn GPS is niet meer heel, maar doet het nog wel. Er moet een nieuwe achterkant op gemonteerd worden.

  Ik weet nog niet of ik volgend jaar weer mee ga. Als er meer van mijn club mee doen waarschrijnlijk wel. Ik ben nu aan het nadenken of ik ook ga mee doen aan de IJzelmeerronde (245 km).

  Als je een tocht wil organiseren moet je contact opnemen met de kalendercomissie van de NAF, dan kunnen zij hem op de kalender zetten. Ik kan niet beloven dat ik langs kom. Wijk bij duurstede is wel beter te doen vanaf Groningen, dan veel andere tourtochten in Braband. Er zijn nu veel tourtochtjes in Braband , waarvoor ik 200 km moet autorijden, om 15 km te steppen (en dan weer 200 km terug).  

  Groeten Erik

 2. Hallo Erik,

  Wat leuk dat je toch nog hebt meegedaan. Ik ben die jongen die je was tegengekomen in die buurtkroeg in Groningen. De klikspaan heet die, geloof ik. Ik zou een step voor je regelen e.d, maar op een of andere manier ben ik je telefoonnummer kwijt geraakt.
  Ik heb zelf ook meegedaan en was om 10 over 5 binnen, rond de 20ste plaats. Ik moet zeggen dat ik je nergens herkend heb.
  Het was voor mij de eerste keer, maar volgend jaar ben ik weer van de partij. Het was een leuke belevenis en uitdaging.
  Oh ja, er staan nog meer foto’s van de tocht op:
  http://www.jaring-fotografie.nl

  Groeten Jacob

 3. Beste Jacob,

  Ik wil je bij deze bedanken voor het feit dat je mij hebt overgehaald om mee te doen aan de step elfstedentocht. Als ik jou niet was tegengekomen in de Klikspaan (5 mei) dan had ik niet meegedaan.

  Ik had net als veel andere bezitters van een step met grote wielen een barricade om mee te doen. Ik ben toch erg gehecht aan mijn eigen step. Zoals je in mijn artikel kan lezen was het nog een heel gedoe om een step met kleine wielen te krijgen die aan mijn wens voldoet. Ik moet eerlijk toegeven dat na 230 km gestept te hebben op deze step ik hier ook wel gehecht ben geraakt. Helaas met ik de step weer ontmantelen want het frame moet vroeg of laat weer terug naar de eigenaar.

  Elke keer als er over de elfstedentocht wordt gesproken laaien weer de discussies op over de wielmaatrestrictie. Dat er een wielmaatrestrictie is niet zo erg, maar het jammer dat er bij gesprekken oven de elfstedentocht er elke keer weer discussie over de wielmaat i.p.v. de tocht der tochten zelf. Als de wielmaat ooit wordt vrijgegeven, dan ben ik blij dat ik hem een keer op 12 inch heb gereden.

  Aangezien dat je beloofd had dat je step voor mij zou klaar zetten bij de start, was ik van plan om een geintje met je uit te halen. Ik had bedacht net te doen of ik zelf geen step had meegenomen en vervolgens aan een step te vragen. Ik had je reactie graag willen zien.

 4. Ja dat heb ik wel in mijn achterhoofd gehouden, dat je er zou staan. We hadden 3 reservesteps mee, dus je had er zo een kunnen lenen.
  En wat betreft die wielmaatrestrictie, tja Cor en Arie, de organisators, zijn daar heel duidelijk in en zullen niet snel overstag gaan. Ik denk dat voor de meeste steppers, die grotere wielen gewend zijn, het juist een grotere uitdaging is om de tocht op 12,5 inch banden te volbrengen.
  En die steps zijn hier volop te huur voor maar 50 euro. Als je er optijd bij bent, is dat dus ook geen enkel probleem.
  Ik zou zeggen; rui je collega steppers op om volgend jaar ook mee te doen.

 5. Reactie op de zin van Jacob Hofstra :'”En wat betreft die wielmaatrestrictie, tja Cor en Arie, de organisators, zijn daar heel duidelijk in en zullen niet snel overstag gaan. Ik denk dat voor de meeste steppers, die grotere wielen gewend zijn, het juist een grotere uitdaging is om de tocht op 12,5 inch banden te volbrengen.””

  Jacob uit je woorden is duidelijk dat je echt wat vaker tochten of wedstrijden moet steppen en ook es een keertje een 245 km lange IJsselmeerronde of zo. Statemenst als 12,5 een grote uitdaging is dus echt barpraat zonder brains.

  Cor en Ari steppen zelf niet meer, verhuren alleen nog steps. Het zou mij niet verbazen dat er in komende jaren een tweede stepelfsteden naast gaat georganiseerd voor vrije wielmaat steps. Door de elfsteden 12,5 verplicht te houden blijft de stepsport in Friesland duidelijk achter. Friezen kennen de moderne wedstrijden en tochten niet.

  En als je de Friese deelnemers ziet die aan de Elfsteden meedoen, dat zijn allemaal eendagssteppers. Die beoefenen het steppen niet als sport, dus dan kun je ook niet echt vergelijken en een objectieve mening hebben over een wielmaat, omdat je gewoon geen referentie hebt.

  De mensen kicken gewoon op het publiek en de eer, maar hebben geen echt hart voor de stepsport. Dat is door de jaren heen echt verdwenen in Bolsward. Vroeger waren er ook stepwedstrijden in Bolsward, estafette en was er een 30-man sterk stepteam dat het hele land door reisden en over aan meedeet. Vergane glorie en man hangt nu angstig vast aan de 12,5 inch om nog maar iets steppends te hebben. En dat is juist fout. Men zou het vrij moeten geven voor de massa, net als bij de fiets Elfstedentocht.
  De stepsport groeit en ook Friesland kan niet achter blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Poepe