Eerste inspectie NK baan in Noordlaren

2010
01.26

Vorige week zijn we met zijn drieën naar Noordlaren gereden om te onderzoeken of de schaatsbaan daar geschikt is voor het NK stepsprint. Noordlaren te zuiden van Groningen. Neem vanaf de snelweg A28, afslag 37 (Groningen Airport Eelde). Volg dan de borden Glimmen en Zuidlaren. Vlak voor het  mooie dorpje Noordlaren gaat je rechtsaf naar de skeelerbaan. Deze bevind zich achter een lagere school. De skeelerbaan heeft een lengte van ongeveer driehonderdvijftig meter. De baan is van vlak asfalt en heeft aan de zijkanten een schuinoplopende rand. Deze baan is landelijk bekend van de marathon op natuurijs die ze als eerste proberen te organiseren ieder jaar.

Het gebouwtje wat er bij staat is niet erg groot, maar is wel heel netjes. Het heeft een kleine kantine, een keukentje, 2 wc’s en twee kleedruimtes met elk 3 douches. Het ziet er allemaal erg goed uit. Juist omdat het niet zo groot is, wordt het een stuk gezelliger, hopen we.  We willen het dit jaar leuker maken voor het publiek en de deelnemers, wat een hele uitdaging is voor sprintwedstrijden.

Het zeer voorlopige programma:

  • Vrijdag: ontvangst op de stepcamping “Bonder”‘.
  • ’s avonds een funsteptocht door de stad Groningen (eventueel samen met de Friday Fun Skate groep)
  • Zaterdagochtend: NK Stepsprint Pupillen en Cadetten (200 meter en twee keer 500 meter)
  • Zaterdagmiddag: NK stepsprint Junioren, Senioren en Veteranen ( 200, 500 en 1000 meter). Als het programma dreigt uit te lopen, dan gaan alleen de eerste 6-10 gekwalificeerden door naar de 1000 meter. De 1000 meter telt in dat geval niet mee voor de Kickbike-cup.
  • Eind van de middag: Fun estafette en prijsuitreiking
  • Zaterdagavond BBQ op stepcamping “Bonder”
  • Zaterdagnacht: de kroegen van Groningen.
  • Zondag: steppuzzeltocht

Dit alles is dus nog onder voorbehoud! Alleen de locatie en de datum zijn nu echt bekend van de stepsprint.

Inspectie van de baan

Kennismaking

Tags: , , , , , ,

Your Reply


Poepe