Steppen in Thailand

2009
03.16

Ik ben eind februari een week in Thailand op vakantie geweest. Het leek mij wel een leuke stunt om mijn step mee te nemen.  Ik heb mijn Kickbike uitelkaar gehaald en in een stuk dekzijl gewikkeld. Mijn voorwiel heb ik in een wieltas gestoken en de rest van mijn spullen in een middelgrote rugtas. Ik kon deze spullen zonder probleem meenemen met het vliegtuig. Bridge over the river KwaiIn Bankkok aangekomen heb ik een taxi genomen naar het centrum. Daar heb ik mijn step in elkaar gezet en ben ik op zoek gegaan naar een hotel.  Het was wel even wennen om te steppen in Bankkok want het was er 35 graden, ze rijden er links, en ze hebben een circulatieplan waar Groningen jaloers op kan zijn ( met andere woorden: haast alle wegen zijn er eenrichtingsverkeer.)  Het voordeel is dat heel Bankkok één langzaam rijdende file is, dus het is geen probleem om net zo snel te gaan als de rest van het verkeer. Dit verkeer zorgt ook voor een leuke laag smog boven de stad, dus je verbrand niet zo snel door de zon.

Om een leuke tocht te maken door de stad, heb ik meegedaan aan een georganiseerde fietstocht (zie http://www.covankessel.com/nl/tourNL1.php). Ik deed uitteraad mee op mijn step. Deze tochtvertrok vanuit Chinatown.  De tocht ging door de smalste steegjes, dwars door een overdekte markt, met een longtail  boat door het Venetië van Bankkok, door de natuur en langs rijstvelden. Echt een aanrader!

De volgende dag ben ik met een busje naar Kanchanaburi afgereisd om daar o.a. de beroemde brug over de river Kwai met mijn step over te steken. Het is daar erg mooi, maar ik ben er wel regelmatig lastig gevallen door groepjes slapende hondjes, die spontaan in valse waakhonden veranderden, als ze mij hoorden aankomen op mijn step.

Helaas was de week zo weer voorbij en moest ik weer terugkeren naar huis. Een week in Thailand is veel te kort, maar ik kan nu gerust nog een keertje terug komen, want er is daar nog heel veel te zien en te beleven.

Bridge over the river Kwai

Tags: , ,

Your Reply


Poepe