2008 Het haar is er af!

2008
01.15

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens. Hoeveel kilometer steppen in 2008? Welke step evementen komen er aan in Groningen en welke andere plannen zijn er voor 2008? In dit artikel alvast een tipje van de sluier. 

Hoewel ik vorige week mijn eerste kilometers van 2008 al weer gemaakt op de step, kan ik niet echt zeggen dat de kop er af is. Ik zou eerder zeggen dat het haar er af is. Waarom? Grof gemeten is mijn hoofd zo’n 0,25 meter lang. Mijn lichaam is 1,85 meter. Als mijn kop er af zou zijn, ben ik 14 procent kleiner geworden. Ik heb vorige week 62 kilometer gestept. Als dat de kop was, hoef ik nog maar 400 kilometer te steppen dit jaar.

Mijn haar is nu zo’n 4 cm lang. Dit is 2% van mijn lengte. Als ik nu 2% gestept heb, dan zal ik dit jaar nog 3000 kilometer moeten steppen. Dat is 60 kilometer per week. Zestig kilometer per week is goed te doen voor mij. Eén keer per week op de step naar mijn werk en weer terug. En voila, ik heb er al weer 62 kilometer op de teller staan. Het is natuurlijk wel saai elke week het zelfde stuk in mijn eentje te steppen en daarom zorg ik voor wat variatie. Ik doe mee aan wedstrijden en tochten georganiseerd door de NAF. Deze vinden over heel Nederland plaats.

Ook maak ik met stepclub Green White Feet vele (trainings)tochten door het Groningse en Drentse land. Soms komen we ook wel in Friesland, maar dit proberen we zo veel mogelijk te vermijden. Bij een wielmaat overschrijding van meer dan twaalf inch kan je step al in beslag worden genomen door de Bolswarder stepvereniging. Je zult dan je (elfsteden) tocht verder moeten voltooien op een step met 12 inch wielen.

Vanwege mijn goede ervaringen met het Pieterpad in 2007, wil ik in 2008 een aantal tochten gaan organiseren over wandelroutes. Natuurlijk worden er ook weer tochten gemaakt over de mooiste fietspaden. Verder organiseren we net als vorig jaar de Op-step-dag in Groningen en de 22 bruggentocht. Hoe de kalender er zal uit zal zien is nu nog niet bekend. Zodra er wat bekend is wordt dit in de agenda van stepclub.nl gezet.

Mocht ik me nog gaan vervelen in 2008, dan zal ik de website verder uitbreiden met bijvoorbeeld een persoonlijke online (step)trainer, fotoalbums, een stepexamen of een stepgame.

De doelstelling van stepclub is dit jaar eenvoudig: Groei! Liefs een verdubbeling van het huidige aantal.

Bij deze wil ik voorlopig even laten, qua voornemens voor 2008 en ik zeg: Moi!

3 Responses to “2008 Het haar is er af!”

 1. Vanochtend 2 uur gestept in Wijk bij Duurstede, dit was mijn eerste tochtje. Leuk en lekker om te doen.
  Hebben jullie in februari een stepactiviteit waaraan ik kan meedoen?
  Ik ga in februari een aantal dagen naar Groningen om naar huizen te kijken, want ik wil weer terugverhuizen dit jaar.

  Groet en tot ziens,
  Berrie

 2. Geja schreef:

  Hoi,

  Net kennisgemaakt met het fenomeen kickbiken?? lijkt me super tof ben nogal een fervente skater maar sinds mijn vaste skate partner in het buitenland vertoefd ben ik met mijn jongste dochter aan de slag gegaan, geen succes zij kreeg een step en via via heb ik dus nu ook een step lijkt me leuker om met haar te doen en evt. met de hond samen. Moet nog even zien of dit lukt.
  In ieder geval hoop ik met dit virus besmet te worden en kom zeker op de opstepdag.

  Succes met het maken van de kalender ik kijk er naar uit.

  vr.gr.Geja

 3. Erik de Groot schreef:

  Hoi Geja,

  Ik hoop zeker dat je besmet wordt met het stepvirus. Steppen met de hond is zeker mogelijk. Vorig jaar is er op de opstepdag ook een stel geweest dat stepte met een hond en dat ging prima. Meer info over steppen met de hond kun je vinden op http://scooterandfriends.homestead.com/steppen.html.

  Steppen zonder hond is ook heel leuk. Er is heel veel mogelijk met de step! Je bent van harte welkom op de opstepdag 2008 of bij één van de andere stepactiviteiten. Dit jaar zijn er ook twee skate tochten in Groningen (Pekela) waar steppers aan mee kunnen doen. Je kan dan de helft steppen en de andere helft skaten.

  Groeten Erik

Your Reply


Poepe