4 reacties

 1. Hoi Eric,

  Leuk idee !
  Ben erg benieuwd. Ik train zelf ook met een MP3-speler. Heb de muziek alleen niet zo hard staan zodat ik de omgevingsgeluiden gewoon hoor en zelfs gewoon gesprekken kan voeren.
  Heb zelf wel trainingsschema’s, maar ik train niet meer met tijdsduren zoals jij ze vermeld. Misschien is het een idee om eens bij de trainingsschema’s van wielrenners te kijken.

  Groeten
  Hans Korbee

 2. Goed dat je dat schrijft. Ik heb twee jaar geleden ook een boek over wielertraining gekocht. (Wielrentraining, Marco van Bon, ISBN 90-6076-454-4). Hierin staan allerlei trainingen beschreven, die met wat fantasie ook goed te gebruiken zijn voor de step.

  Ik heb toen verschillende trainingen in mijn Polar fietscomputer geprogrammeerd. Bijvoorbeeld “duurtraining II” na de warming-up wordt er afwissend (om de 10 minuten) intensief en herstellend gestept.

  Ik denk dat ik wel een trainingschema zou kunnen maken voor steppers. Wel is het belangrijk te weten voor welke doelgroep en voor welk doel de training bedoeld is. Het trainingschema uit het bovenstaande artikel in bedoeld voor mensen die beginnen met hardlopen.

  Ik ga er nog wel even op broeden, als ik wat trainingschema’s heb gemaakt dan plaats ik ze wel op de website. Dat is de eerste stap. Die kunnen we dan uitproberen en waarnodig aanpassen. Deze kunnen we dan weer op MP3 zetten.

  Ik weet echter niet hoe het zit met de muziekrechten. Ik denk niet dat de Buma/Stemra of Sena het zo leuk zal vinden als ik mp3’s op het Internet plaats. Als het al is toegestaan, dan vragen ze er vele honderden euros voor. Maar misschien zijn er wel goede alternatieven (rechten vrije muziek?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Poepe