1e nieuwsbrief 2007

2007
04.04

Voor je ligt de eerste nieuwsbrief van 2007. De opstepdag en de winter zijn weer achter de rug, het voorjaar is begonnen, dus ook het stepseizoen kan beginnen. In deze nieuwsbrief een verslag van de opstepdag, de agenda van de komende activiteiten en trainingen. Ook de doelstellingen van de stepclub worden beschreven.

Agenda
Na een veel te lange winterstop zijn we weer begonnen met steppen. De trainingen zijn op woensdagavond om zeven uur en de toertochten op zondagmorgen om tien uur. Door wedstrijden en tourtochten kan het zijn dat de trainingen vervallen of verschuiven. In de agenda van www.stepclub.nl kun je de exacte data en tijden vinden. Het startpunt  is op het pleintje voor Quick ‘n Tasty (Vechtstraat 137, Groningen).

 • zo 8 april 10:00 – Steptourtocht “Het hazenpad” (Eerste paasdag)
 • do 12 april 19:00 – Training
 • za 14 april – Stepcross Almere. Stepgroep Almere organiseert een stepcross in het Kotterbos. Ook vanuit stepclub Green White Feet wordt er aan de Stepcross meegedaan.
  banner stepcross Almere
 • zo 15 april 13:00 – 2x Elfbruggentocht (13 km) Een steptocht over 22 bruggen in de stad. De totale afstand is ongeveer 13 km en dus ook geschikt voor beginnende steppers.
 • do 18 april 19:00 – Training
 • wo 25 april 19:00 – Training
 • zo 29 april 10:00 – Paterswoldsemeer steptocht (21 km)
 • wo 2 mei 19:00 – Training
 • za 12 mei 9:00 – Smurfit Kappa Attica Steptoer-tocht (50 km). Oude Pekela.
 • zo 13 mei 2007 08:00 uur – Elfmerensteptocht Sneek (50 of 100 km). Veemarktplein, Sneek

Klik hier om naar de uitgebreide en actuele agenda te gaan.

Als je wilt meetrainen meld je dan van te voren aan. Aanmelden kan telefonisch 06-55778896(Erik) of per mail erik@greenwhitefeet.nl. Als je je per mail aanmeldt, doe dit dan minimaal een dag van te voren. Als je geen eigen step hebt kun vaak wel eentje lenen van de club (op is op). Deelname aan de trainingen is gratis voor leden van de Nederlandse Autoped Federatie. Ben je hier niet lid van, dan kun de eerste 3 keer gratis meetrainen.

Wekelijks zijn er stepactiviteiten verspreid over heel Nederland. Een totaal overzicht kun je vinden op www.autoped.nl. Naast deze activiteiten organiseert de stepclub ook nog activiteiten in Groningen. Deze staan niet vermeld op de kalender van de Nederlandse Autoped Federatie, maar wel op de agenda van www.stepclub.nl. In de komende weken wordt er bijna wekelijks een korte steptocht georganiseerd. We beginnen met kortere tochten en gaan de afstand geleidelijk vergroten. Elke steptocht is uniek en voert je over de mooiste paden van Stad en Ommeland. 

Opstepdag 17 maart 
Op zaterdag 17 maart werd de eerste landelijke opstepdag georganiseerd. Op 50 locaties in Nederland kon er kennis gemaakt worden met de step(sport). In Groningen werd de opstepdag georganiseerd door stepteam Green White Feet.

opstepdag

Van tien uur ‘s ochtends tot half zes ‘s middags werd er deelgenomen aan de step try-out. Verspreid over de dag hebben vijfentwintig mensen een tocht gemaakt met de step. Omdat reacties van de deelnemers erg positief waren, hopen we bij het volgende stepevenement op meer deelnemers. “Dit is veel leuker dan ik gedacht had!” “Goh, dit is totaal anders dan de step die ik als kind had.” zijn enkele reacties van deelnemers. Een aantal deelnemers konden er geen genoeg van krijgen en hebben een tweede steptocht gemaakt. Lees meer

Doelstellingen 2007 van Green White Feet
Het begin van stepseizoen is een mooi moment om de doelstellingen voor 2007 te publiceren. De hoofddoelstelling is: Bij de top drie te eindigen van de NAF-cup teamcompetitie. Voor elke NAF-cup wedstrijd kunnen punten worden verdiend. De punten van de vijf besten van elk team tellen mee. Elke deelnemer die een wedstrijd uitrijdt krijgt punten. Dus kunner er veel punten worden verdiend door een team, door alleen al met veel mensen aan elke wedstrijd mee te doen. Lees meer

 

Your Reply


Poepe