wintersteptocht, de Knipe (Herenveen)

2011
10.25

foto’s van de winter-steptocht 10 december, de Knipe (Heerenveen) zie hier onder de link.

https://picasaweb.google.com/NKsparky2010/WinterSteptochtDeKnipe2011?authkey=Gv1sRgCPihzMH6nd7WoAE
http://www.autoped.nl/wintertocht/

Winterse steptocht voor mensen met en zonder eigen step
In winterse sferen steppen door Oranjewoud.

DE KNIPE – Op initiatief van de stepbond NAF is er deze week gestart met de voorbereiding van een gezellige wintertocht op de step. Deze gaat zaterdag 10 december 2011 plaats vinden en de tocht heeft echt een gezellig winters karakter. Zo zijn onderweg bij de stops zijn vuurkorven en gluhwijn, thee en kruidenbitter. Deelname aan de tocht is gratis.

Deze gezellige sportieve happening is mede bedoelt om mensen met eigen step alswel zonder step gezellig bijeen te brengen en zo sportief te toosten op de kerst. Een beetje bewegen kan geen kwaad in de wintermaanden immers. Dit soort winterse steptochten vinden al meerdere jaren met groot succes in het midden en zuiden van het land plaats. En nu dus ook in het noorden!
De organisatie meldt dat er steps eventueel gehuurd kunnen worden en dat de 25 km tocht ook zeker geschikt voor sportievelingen die het steppen (nog) niet als sport beoefenen.

De start/finishlokatie is in de Knipe, net buiten Heerenveen. De deelnemers gaan op de step in winterse sferen door het Oranjewoud gebied ten oosten van Heerenveen. Deze steptocht is ook vooral een sfeertocht waarbij dus ook mensen zonder eigen step mee kunnen doen onder de noemer: “Sportief genieten en gezelligheid zo vlak voor de kerstdagen”.

De tocht start om 16.00 uur bij het dorpscentrum de Barte in het dorpje de Knipe, waar deelnemers vanaf 15.00 uur terecht kan bij de meldtafel binnen in de Barte en het eventueel de huurstep al kunnen afhalen.

Na de tocht om 19.00 uur staat er voor deelnemers (die dat wensen) in het dorpshuis de Barte een heerlijk winters diner klaar. Deelnemers kunnen voor 15,- p.p. hier mee eten en zo de tocht gezellig afsluiten.
Er doen deelnemers mee van stepteam Heerenveen, Stepgroep Steenwijk en stepteam Groningen evenals vele mensen zonder eigen step. Die laatste groep is zeker ook de doelgroep meldt de organisatie.
Alle informatie en aanmelden kan via www.autoped.nl/wintertocht
Ook helpers kunnen zich via deze website aanmelden.

Your Reply


Poepe